Kell az esernyő

2023.07.04. 08:20

Sárga figyelmeztetést adtak ki zivatarok, felhőszakadás miatt

Sárga figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméter meghaladó csapadék hullhat.

Zsigmond József

Fotó: Tricky_Shark

A nap első felében még erősen felhős vagy borult idő valószínű, ezt követően szakadozik, vékonyodik és csökken a felhőzet. Reggel, délelőtt még több helyen, főként az ország északnyugati felén valószínű eső, zápor, illetve zivatar. Délután már inkább csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, nagyobb számban a déli, délkeleti megyékben. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 32 fok között várható, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Kedd

A nap első felében az erősen felhős égből többfelé várható eső, zápor, zivatar. Délután csökken a felhőzet, de ekkor inkább csak elszórtan fordul elő csapadék. 21 és 32 fok között változik a hőmérséklet a csapadéktól függően.

Szerda

A többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, és elszórtan zápor, zivatar is kialakul. 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk. Mérsékelt lesz a légmozgás.

Csütörtök

A sok napsütés mellett továbbra is magasra törnek a gomolyok. Főleg a Dunától keletre fordulnak elő záporok, zivatarok. 30 fok körüli kánikula lesz.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!