Időjárás

2023.08.31. 08:35

Kellemes időnk lesz a nyár utolsó napján

A nyár utolsó napja sokfelé indulhat felhősen, majd csökken a felhőzet és már több órára is kisüt a nap

Zsigmond József

Fotó: Chayathorn Lertpanyaroj

Reggel, délelőtt fokozatosan megszűnik a csapadék, mindenütt csökken a felhőzet, és délelőttől már többórás napsütés várható gyengén vagy közepesen felhős ég mellett. Délután leginkább csak északkeleten és az Alpokalján alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megélénkül, de zivatarok mentén erős, viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Csütörtök

Nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre több napsütésre számíthatunk. Azonban délnyugaton és északkeleten még kialakulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, mely éppen megfelel a sokéves átlagnak.

Péntek

Az iskolakezdés napján sok napsütés várható gomoly-és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem lesz. Újra melegszik a levegő: délután 24-29 fok lesz.

Szombat

Napos, száraz időre van kilátás. Nem lesz eső. Tovább melegszik az idő, ismét mérhetünk 30 fok körüli értékeket.

Orvosmeteorológia  (forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!