Ez már az utolsó támadás?

2023.08.15. 08:55

Ma még folytatódik a kánikula, 35 fok is lehet

Tartós, nagy területet érintő csapadék a héten sem valószínű, ellenben folytatódik a kánikula.

Zsigmond József

Alapvetően továbbra is derült, napos idő várható, azonban különösen a délutáni óráktól délkelet felől megnövekszik a főként közép- és magasszintű felhőzet. Gyenge záporeső délutánig, késő délutánig legfeljebb egy-egy helyen lehet, majd elsősorban az Alföldön már növekszik a zápor, zivatar esélye. A Kisalföldön megélénkülhet a délies szél, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Kedd

Sok napsütésre számíthatunk. Esetleg estefelé alakulhat ki elvétve zápor, vagy zivatar. 30-35 fokos országos hőség lesz. A délkeleti szél megélénkül.

Szerda

Napos, gomolyfelhős idő várható. Eleinte elsősorban délnyugaton, majd máshol is elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. 33 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök

Magasra törnek ismét a gomolyfelhők a többórás napsütés mellett. Hajnalban, és délután várható szórványosan zápor, zivatar. Folytatódik a meleg nyári idő 29-35 fokos maximumokkal.

Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!