Elvonulhatnak a felhők

2023.08.20. 08:20

Napsütés lesz és meleg, csapadék nem valószínű

Vasárnap csak kevés felhő lesz felettünk, a napsütésé lesz a főszerep.

Bama.hu

Átmenetileg egy-egy kisebb zápor, esetleg zivatar csak keleten, északkeleten fordulhat elő délután. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban nyugaton pára-, ködfoltok képződhetnek, a minimumok 16-21 fok között alakulnak. Napközben 30 és 35 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk.

Hétfőn szinte felhőtlen, ragyogóan napos időre készülhetünk. Csapadék nem lesz. Helyenként élénk lehet az északias szél. Hajnalban 17-22 fok várható. Délutánra 30 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden is sok lesz a napsütés, kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt, északkeleten néhol élénk lehet az északias szél. Hajnalban 15-21, délután 29-35 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem érkezik front, de fokozódik a kánikula.

A párásabb tájakon hajnalban felerősödhetnek az ízületi bántalmak.

A hőség miatt keringési problémák, fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

Sokaknál fáradékonyság, dekoncentráltság, rossz közérzet is felléphet.

Záporok, zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat.

Az egyre melegedő éjszakák miatt alvászavarok, álmatlanság előfordulhat.

10 és 16 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!