Időjárás

2023.08.04. 08:20

Próbára tehet minket az időjárás, hidegfronttal jön a változás

Bama.hu

Pénteken az ország nagy részén sok napsütés ígérkezik, több felhő az északi, északnyugati tájak fölött lehet. Eleinte ezeken a tájakon, délután elszórtan másutt is számíthatunk záporokra, zivatarokra, néhol hevesebb vihar nem kizárt. Napközben nagy lehet a hőmérsékleti kontraszt, a Dunántúlon és északon 23-29, máshol 30-37 fok valószínű. A légmozgás főként zivatarok környezetében támadhat fel.
Egy hullámzó hidegfront hatására szombatra virradó éjszaka, majd szombat napközben sokfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként erős viharokra. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. 20 és 34 fok között alakulnak a maximumok, nyugaton lesz hűvösebb, keleten még kitart a kánikula.

Vasárnap főként a Dunától keletre lehet még eső, zápor, zivatar, majd délután a keleti, északkeleti tájakra szorul vissza a csapadék, mögötte nyugat felől kisüt a nap. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A kánikula mindenhol megszűnik, 21-27 fok között alakulhatnak a legmagasabb értékek.

Orvosmeteorológia

Egy hullámzó front közelíti meg északnyugat felől hazánkat, így északnyugaton hidegfronti, keletebbre a meleg idő miatt még melegfronti panaszok jelentkezhetnek.

Általános lehet a fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás, koncentrációs-zavar, valamint görcsös panaszok jelentkezhetnek, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A napos idő viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

10 és 16 óra között a napos időben az UV-sugárzás többfelé elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!