Reggel még kell a pulcsi

2023.10.11. 08:42

Akár napozásra is hívhat az októberi időjárás

A hajnalok és a reggelek ugyan már csípősek, de az elkövetkező napokban újra jócskán 20 fok feletti csúcshőmérsékletre számíthatunk.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: sun ok

Szerdán a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően az ország nagy részén már hosszabb napos időszakokra számíthatunk, északon, északkeleten lehet több felhő az égen. Kezdetben északkeleten helyenként szitálás, gyenge eső még előfordulhat. A délies szél napközben többfelé megélénkül. Hajnalban 3 és 13, délután 16 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz hűvösebb.

Csütörtökön a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik, csak kevés helyen lehetnek vastagabb felhők az égen. Csapadék ezen a napon nem várható. A reggel elsősorban nyugaton és északon lehet párás, ködös, néhol ködszitálás nem kizárt a hajnali órákban. Keleten élénk lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán időjárási front nem lesz felettünk, de a magasban zajló melegedés hatására az érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

Gyulladásos panaszok, vérnyomás-ingadozás, migrén, dekoncentráltság, tompaság egyaránt előfordulhat.

A hűvös hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.

A nyirkosabb hajnali órákban nagy lesz a fertőzésveszély, valamint felerősödhetnek a légzőszervi panaszok is.

A naposabb idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!