Időjárás

2023.10.28. 08:20

Már csak elszórtan lehet záporeső

Szombaton még nem nyugszik meg teljesen a légkör: a déli tájakon labilis marad a levegő.

Zsigmond József

Fotó: CHOKCHAI POOMICHAIYA

Változóan felhős idő valószínű általában néhány órás napsütéssel. Főként hazánk déli felén, döntően a nap első felében várható további zápor, néhol zivatar. Estétől a Dunától keletre egyre többfelé párássá válik a levegő. Az északkeleti tájakon estig továbbra is élénk, néhol erős lökések kísérik a délnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szombat

Változóan, délnyugaton erősen felhős lesz az ég, és főleg délen, valamint a nyugati tájakon alakul ki záporeső. A délnyugati szél megélénkül. 17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Az ország északkeleti tájain tartósan párás, rétegfelhős marad az idő; míg máshol fátyolfelhők szűrte napsütésre számíthatunk. Nem lesz csapadék. 14 és 23 fok között változik a hőmérséklet - ÉK-en lesz a hűvösebb. Megerősödik a déli szél.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali hideg, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!