Bama.hu videó

2023.10.27. 15:07

Brutális vihar: áram nélkül maradt a belváros (videó és galéria)

Zsigmond József

Képünk illusztráció

Forrás: MW

Narancssárga riasztást adtak ki a viharos szél miatt péntek délutánra. A vihar meg is érkezett Baranyába, heves esővel és széllel. Pécs belvárosában egy ideig nem volt áram. Nem működnek a jelzőlámpák Pécs egyes részein.

A viharos szélről és az esőről munkatársunk videót is készített:

Kétújfalu és Várad között kidőlt fák vannak az úton, teljes útzárat képeznek. Úgy tudjuk, kidőlt egy fa Pellérden is.

Több helyen is fakidőlés akadályozza a közlekedést a 6-os főúton, félpályás korlátozás van érvényben: Zengővárkony térségében, illetve Hird közelében, közölte az Magyar Közút.

A Pécsről Szombathelyre elindult Pannónia InterRégió 60-65 perces késéssel, csak Zalaszentivánig közlekedik Barcs és Babócsa között fakidőlés miatt.

Kidőlt fának ütközött a Dombóvárról 14:20-kor Bajára elindult személyvonat Mágocs-Alsómocsolád közelében. Személyi sérülés nem történt. A Pécs-Budapest vonalon, Szentlőrinc és Bükkösd között, felsővezetéki hiba okoz gondot.

A pécsi belvárosi áramszünetet egy középfeszültségű távvezetéken történt meghibásodás okozta.

– A hiba 14.10-kor keletkezett. Szakembereink az üzemirányítási központunkból, távműködtetésű kapcsolásokkal minden érintett ügyfelünk áramellátását ismételten biztosították, 6 percen belül – közölte lapunkkal Csiszér-Kovács Viktória, az E.ON kommunikációs szakreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában