Időjárás

2023.10.12. 08:57

Még pár napig élvezhetjük az őszi meleget, vasárnap markáns lehűlés érkezik

Az ország túlnyomó részén a késő nyarat idézi a csúcshőmérséklet. Ennek vasárnaptól azonban vége szakad.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: IgorZh

A párásság és ködfoltok megszűnését követően napos időre számíthatunk kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Estefelé aztán észak felől szakadozott frontális felhőzet érkezik. A délies szél helyenként megélénkül, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Csütörtök

Fátyolfelhők szűrik a napsütést, eső nem alakul ki. Nyárias meleg lesz 24-25 fok körüli maximumokkal. A délnyugati szél csak néha élénkül meg.

Péntek

Változóan felhős lesz az ég, a nap első felében több felhővel. Északkeleten kisebb eső előfordulhat. 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet. Élénk lesz a délnyugati légmozgás.

Szombat

Sok napsütésre számíthatunk, csak estefelé kezd növekedni a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. A délnyugati szél megerősödik. 25 fok körüli értékekkel búcsúzik az idei indiánnyár.

Vasárnap

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Nagy területen erősödik meg az északnyugati szél. Markáns hidegfront érkezik, napközben csökken a hőmérséklet: reggel 16, délután már csak 11 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia  (forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A délutáni nappali felmelegedés kissé megviselheti az arra érzékenyeket. Náluk gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, továbbá a fizikai és szellemi teljesítő képességük is romolhat. A szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknél, az arra érzékenyek vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!