Párás napunk lesz

2023.12.11. 08:38

A napot csak rövid ideig láthatjuk, akkor örüljünk neki

Bama.hu

Fotó: Gorloff-KV

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, sokfelé szürke időre van kilátás, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet. A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Reggel -5 és +3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, miközben többfelé párás, ködös lehet a levegő. Napközben északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden a nap első felében többfelé kisüt a nap, de kezdetben keleten és északnyugaton elszórt záporok kialakulhatnak. Majd délután nyugat-délnyugat felől vastagabb felhők érkeznek a Dunántúl, valamint az Alföld déli része fölé, és ezeken a tájakon délután, este egyre többfelé elered az eső. A nyugatias szél többfelé élénk, néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn melegfronti hatás várható, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, tompaság, fáradtság, dekoncentráltság, szédülés, rosszullét egyaránt előfordulhat.

Ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek a keringési problémák, illetve előtérbe kerülhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos, migrénes panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a sokfelé szürke idő pedig lehangoltságot, kedvtelenséget okozhat.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!