Kevés felhő

2024.01.27. 08:24

Napsütéssel és némi széllel indul a reggel, akár 10 fok is lehet

Fotó: Justin Paget

A legtöbb helyen naposan indul a reggel, napközben azonban északkelet felől ismét felhősödés várható. Kisebb csapadék legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között várható. Késő estére 1 és 5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap

Keleten is csökken a vastagabb felhőzet. Általában gyengén felhős, napos idő valószínű, délután sodródhat fátyolfelhőzet fölénk. Csapadék napközben már nem lesz. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, majd estére mérséklődik a légmozgás. Kora délután 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő

Reggelre foltokban pára, köd képződhet, de ezek feloszlását követően gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. Csupán Sopron tágabb térségében élénkülhet meg a déli, délkeleti szél. A minimum -8, -1, a maximum 3, 9 fok között alakul.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!