A szél hozza az esőt

2024.02.10. 08:20

A fejfájás lehet az ellenség a tavaszias időben

Kisebb váltás következik be időjárásunkban. A kopogós hideg továbbra is elmarad, a szél viszont csapadékfelhőket hoz fölénk.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: feelthedrone

Szombaton sok felhő lesz felettünk, de többfelé számíthatunk átmenetileg rövid napos időszakokra is. Kezdetben a Dunától keletre több tájegységünkön eshet az eső, majd átmeneti szünet után délután, este dél felől egyre nagyobb területen várható csapadék. Élénk, erős, a nap első felében helyenként a Dunántúlon viharos lesz a délies szél. Reggel 5 és 12, napközben 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az erősen felhős, borongós időben sokfelé kell számítani esőre, záporokra, néhol az ég is megdörrenhet. Többfelé szeles lesz az idő, délkeleten akár viharos délies széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. A csúcshőmérséklet 9 és 19 fok között alakul, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Orvosmeteorológia

Szombaton sem lesz felettünk időjárási front, de tovább folytatódik az évszakhoz képest enyhébb idő, így melegfronti jellegű tünetek ismét jelentkezhetnek.

Az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok előfordulhatnak, valamint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is, valamint légzőszervi probmlémák is jelentkezhetnek.

A szeles idő miatt tovább erősödhet a fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat, valamint a szél miatt romlik hő- és komfortérzetünk.

A felhős, borongós időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, de ahol kis időre kisüt a nap, az ott élők hangulata, közérzete átmenetileg javulhat.

Öltözzünk rétegesen, a reggeli órákban és a szeles időben könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!