Kitart a tavasz

2024.02.29. 07:40

Ennek a napnak az időjárását csak négyévente tapasztalhatjuk

Február utolsó napjára sem hoz változást az időjárás.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: IgorZh

Csütörtökön változóan felhős-napos, de tavaszias időben lesz részünk. Jelentős csapadékra sehol sem kell számítani, csupán néhol alakulhat ki átmenetileg gyenge eső, kisebb zápor. Hajnalra, reggelre több tájegységünkön is pára, köd képződik, mely délelőtt gyorsan feloszlik. Napközben a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé megélénkül a keleti-délkeleti szél. Hajnalban 1 és 8 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, majd délután 15-21 fokot mérhetünk.

Pénteken sok felhő lesz felettünk. Keleten, északkeleten csak elszórtan, máshol többfelé lehet eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Sokfelé feltámad a délkeleti szél, a középső tájakon erős lökésekre is számítani kell. Hajnalra a szélcsendesebb helyeken pára- és ködfoltok képződhetnek. Reggel 3 és 10, napközben 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Orvosmeteorológia

  • Csütörtökön sem érkezik front, de az évszakhoz képest melegebb idő az érzékenyek körében továbbra is melegfronti panaszokat okozhat.
  • Fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.
  • Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.
  • A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.
  • Hajnalban, reggel a nyirkosabb, ködösebb tájakon fokozódhatnak a kopásos jellegű ízületi panaszok.
  • A naposabb időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.
  • Réteges öltözet viselése ajánlott.
  • Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!