Időjárás

2024.02.11. 08:20

Záporok, zivatarok és szaharai por érkezik a hét utolsó napján

Mediterrán ciklon érkezik, aminek a hatására megnövekszik a csapadékhajlam. Az eső mellett záporok, zivatarok is kialakulhatnak, sőt még szaharai eredetű por is érkezik. Ráadásként tovább folytatódhat a rekordok sorozata – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Bama.hu

Fotó: Oleg Elkov

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Vasárnap

Borult időre számíthatunk sokfelé esővel, záporral. A nagyobb mennyiségű csapadék a nyugati és az északi tájakon várható. Még 14-15 fok körüli értékeket mérhetünk. Estétől északnyugatira fordul és megerősödik az ÉNy-i szél.

Hétfő

Marad a borongós idő. Eleinte még többfelé, délután már inkább csak északkeleten, keleten fordul elő eső, zápor. Többfelé lesz erős az ÉNy-i szél. 11 fok köré csökken a hőmérséklet.

Kedd

Nyugat felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen lesz napsütés. Keleten még lehetnek borús tájak, itt záporeső sem kizárt. Délután 9-13 fok lesz.

Orvosmeteorológia 

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!