Időjárás

2024.03.24. 07:40

Borús, szeles idővel zárul a hét, de nemsokára visszatér a napsütéses tavasz

Szombaton hidegfront vetett végett a kora nyárias időnek, s a hét utolsó napja is borús és szeles lesz. Azonban nem kell aggódni, a jövő héttől valósággal berobban a tavasz, húsvétkor szinte már-már strandidőnk lesz.

Bama.hu

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Vasárnap

Hajnalig még eshet az eső, majd a viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, de záporok egész nap előfordulhatnak. 9 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfő

Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Kicsi az esély csapadékra. Az ÉNy-i szél a nap első felében még erős lesz. Reggel 2, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

A derűs délelőttöt követően délután megnövekszik a felhőzet, de estig nem lesz csapadék. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül. 14-15 fok köré melegszik a levegő.

Szerda

Változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég. Délutántól, estétől kisebb eső kialakulhat. A déli szél élénk marad. 14-20 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia 

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!