Eső is lehet

2024.03.23. 07:40

Egy érkező hidegfront rontja el a vasárnapot

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: IgorZh

Változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Késő délután, estefelé hidegfront érkezik, amely mentén többfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként a Dunántúlon zivatar is kialakulhat. Napközben a déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, megerősödik, majd délután az északnyugatira forduló szelet kísérhetik főként északnyugaton és a Balaton térségében viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 17 és 23 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Vasárnap

A hidegfront vastagabb felhőzónája kelet felé távozik. Mögötte több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Emellett általában többórás napsütés valószínű. Szórványosan előfordul eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet jobbára 3 és 7 fok között várható, de a derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték 9 és 15 fok között alakul.

Hétfő

Nagyrészt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, több helyütt erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, a derült, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható.

Orvosmeteorológia (koponyoeg.hu)

Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!