Időjárás

2024.03.04. 07:40

Éledezik a természet: hétfőn is kellemes időnk lesz

Már láthatóan éledezik a természet, ami nem is meglepő, hisz a hőmérséklet továbbra is jóval az ilyenkor szokásos felett alakul. A következő időszakban azonban lehűlés várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Bama.hu

Forrás: MW

Fotó: Ádám János

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)


Hétfő

Erősen fátyolfelhős idő várható, de ebből csapadék nem fordul elő. Élénk marad a délkeleti szél. A csúcsérték 15 fok körül valószínű.

Kedd

A nap első felében borongós idő lesz, majd délután már gyakrabban bukkan elő a nap. Zápor elszórtan fordul elő. Az északnyugati szél fokozatosan megerősödik. 16-17 fokos értékeket mérünk majd.

Szerda

Gomolyfelhők zavarják a napsütést, és záporok is előfordulnak - főleg délután. A délutáni órák hőmérséklete 14-16 fok körül alakul.

Csütörtök

Gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan fordul elő kisebb eső, zápor. Az északi, északkeleti szél élénk marad. 11-12 fok köré esik vissza a hőmérséklet.


Orvosmeteorológia 

Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek. Az arra érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A nappali maximumhőmérséklet a sokéves átlag fölé várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelően javasolt rétegesen öltözködni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!