Kicsit eshet, kicsit fújhat

2024.03.10. 07:40

Fázni ma sem fogunk, ez az egy biztos

Eső, zápor és szél fűszerezheti tavaszi hétvégénket.

Bama.hu

Fotó: Uma Shankar sharma

Vasárnap gyakran lesz felhős az ég, de rövid napos időszakokra többfelé számíthatunk. Eleinte északon, délutántól nyugat, délnyugat felől elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. Élénk, a Dunántúlon, estétől délen is erős lesz a déli-délkeleti szél. Melegszik az idő, hajnalban -1, +7 fok várható, délután 12 és 20 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Északkeleten lesz hűvösebb, délen pedig melegebb az idő.

Hétfőn felhős, borongós lesz az idő, délután kezd délnyugat felől csökkenni, szakadozni a felhőzet. Szinte országszerte előfordulhat eső, zápor, délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat. A déli-délkeleti szelet több helyen élénk, délkeleten néhol erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 11-17 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Ma ismét melegfronti tünetek terhelhetik meg szervezetünket. Fejfájás alakulhat ki, melyet a feltámadó délkeleti szél méginkább felerősíthet, emellett fokozódhatnak a gyulladásos panaszok is. Nagyobb eséllyel fordulhat elő vérnyomás-ingadozás, keringési probléma. A fáradtság, dekoncentráltság továbbra is jellemző lehet, különösen a felhősebb tájakon. A szeles időben alvászavarok, álmatlanság, nyugtalanság is jelentkezhet. Reggel a nyirkosabb, ködösebb tájakon a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek. Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!