Ki a szabadba!

2024.03.21. 07:40

Napsütésben és melegben bízhatunk

Újra a 20 fokot ostromolhatja a napi melegcsúcs, ráadásul esőtől sem kell nagyon tartanunk.

Bama.hu

Fotó: Peshkova

Csütörtökön már több felhő lesz felettünk, de napos időszakokra is számíthatunk. A délután második felétől nyugaton, majd estétől a Dunántúlon már többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár zivatar is. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél, csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk, erős széllökések. Hajnalra északkeleten foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, délutánra pedig 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken több helyen zavarhatják gomolyfelhők, illetve fátyolfelhők a napsütést. A nyugati és az északnyugati országrész kivételével több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, futó zápor. A Dunántúlon és a középső tájakon megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 12-19 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön még sokfelé hideg lesz a reggel, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben a napos időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

A nagy napi hőingás miatt azonban vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet. A magasban folytatódik a melegedés, így a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, dekoncentráltság, bágyadtság is előfordulhat. Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is. Öltözzünk rétegesen a hideg reggel miatt. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!