Reggeli fagy

2024.03.18. 07:40

Sándor, József, Benedek meleg helyett hideget hoz

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Photoroyalty

Az ország délnyugati felén, harmadán erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északkeleten szintén felhős idő valószínű, napközben azonban fokozatosan gomolyosodik a felhőzet, a nap is kisüt. A két terület között, a középső országrészben kevesebb lehet a felhő, több napsütés valószínű. Délnyugaton fordulhat elő eső, zápor, másutt nem várható csapadék. Az északi, északnyugati irányú szél egyre nagyobb területen keletiesre fordul, helyenként élénk lökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de északkeleten több fokkal hűvösebb lesz az idő, arrafelé mindössze 6 és 11 fok közötti maximumokra van kilátás.

Kedd

Általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, főleg a középső országrészben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik. Hajnalban többnyire -2, +3, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -6, -3 fokot mérhetnek, kora délután 7, 12 fok lesz a jellemző.

Szerda

Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban általában -3, +3, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -6, -4, kora délután 9, 15 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!