Szél hozza

2024.04.21. 08:23

Kettős fronttal küszködhetünk ma az időjárás jóvoltából

Bama.hu

Fotó: MC MEDIASTUDIO

Vasárnap nyugaton kell szárazabb, naposabb időre készülni. Máshol erősen felhős, borult lesz az ég, a Dunától keletre többfelé előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Élénk, erős, helyenként a Dunántúlon és néhol északkeleten viharos lesz az északias szél. Hajnalban a derültebb, szélcsendesebb helyenken ismét kialakulhat gyenge fagy. Napközben 10-17 fokot mérhetünk, délkeleten és keleten lesz melegebb.

Hétfőn a gomolyfelhős idő mellett hosszabb-rövidebb időre sok helyen kisüthet a nap. Eső, zápor, néhol zivatar főként keleten, északkeleten alakulhat ki. A Dunántúlon és keleten délelőtt még élénk, erős lesz az északias szél. Hajnalban 1-6, napközben 7-14 fok valószínű.

 

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás érvényesül, mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket.

A hideg reggelen ismét felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, melyek tartósak lehhetnek az átlagosnál hidegebb idő miatt.

Emellett fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás problémák és keringési panaszok jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, a szél ingerlékenységet, nyugtalanságot kiválthat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!