Időjárás

2024.04.10. 07:39

Rövid front lesz, amit a hideg hoz

Bama.hu

Fotó: MC MEDIASTUDIO

Szerdán sok fátyolfelhő szűrheti a napsütést, napközben a Dunántúlon és az északi tájakon vastagodni kezd a felhőzet. Egy hidegfront érinti hazánkat, melynek hatására az ország nyugati felén, késő délutánról északkeleten is többfelé megerősödik, a Dunántúlon sok helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Jelentős csapadék azonban nem érkezik, néhol északon fordulhat elő kisebb eső, zápor. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Délután a Dunántúlon 14-20, a Dunától kelere 21-28 fokra van kilátás.

Csütörtökön a Dunántúl fölött lehet több fátyol- és gomolyfelhő, de csapadék itt sem várható. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, kevés lesz a felhő az égen. Az északias szelet még többfelé élénk, északkeleten kezdetben erős lökések kísérhetik. Kora reggel 7 és 13, napközben 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, melegebb délkeleten lesz.

 

Orvosmeteorológia

Szerdán hidegfronti hatás érvényesül, nagyobb mértékben a Dunántúlon.

Fejfájás, keringési és görcsös panaszok jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás, mellkasi fájdalmak is előfordulhatnak.

A panaszokat a Dunántúlon, késő délutántól északkeleten az erős, viharos szél is fokozhatja, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, az ország nyugati felén jelentősen csökkenhet a hő- és komfortérzet is.

A naposabb tájakon a déli, kora délutáni órákban már ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!