Időjárás

2024.05.24. 07:40

Pénteken is lecsaphat egy-egy zivatar Baranyára

Marad a változékony, fülledt, meleg idő. A záporokból, zivatarokból egyes helyeken jelentős mennyiségű csapadék hullhat le rövid idő alatt, míg lesznek tájak, ahol nem fog esni – írja a met.hu.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: John D Sirlin

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Péntek

A napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz. 20-26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombat

A sok napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja. Csak elszórtan fordul elő csapadék. Megerősödik a délkeleti szél. 25-26 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap

Folytatódik a napsütés mellett gomolyfelhős idő. Továbbra is előfordul zápor, zivatar - nagyobb számban délután. Marad a 25 fok körüli maximum.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Az erőteljes nappali felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!