Időjárás

2024.05.23. 07:40

Záporok szakíthatják meg a nyárias meleget

A fülledt, meleg időben záporok, zivatarok alakulnak ki, amelyek jelentős légmozgás híján alig változtatják helyzetüket. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy elsődleges kísérőjelenségként a felhőszakadás lép fel – olvasható a met.hu-n.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: sondem

Várható időjárás (forrás: köpönyeg.hu)

Csütörtök

Gomolyfelhős időre számíthatunk szorványasan záporral, zivatarral. 25 fok körüli nyárias meleg valószínű. Élénk marad az északnyugati szél.

Péntek

A sok napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és délutántól szórványosan újabb záporok, zivatarok érkeznek. 24-25 fok várható délután.

Hétvége

Sok napsütésre van kilátás, már csak elszórtan fordul elő nyárias zápor, zivatar. 24 és 29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. A nappali felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!