krimi

2018.01.08. 08:55

Bambi buktatta le az ingyen tankoló csalót

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki gépkocsijának rendszámát meghamisította, majd tankolás után fizetés nélkül távozott egy pécsi benzinkútról.

bama.hu

A vádlott gépkocsijának rendszámtábláján szereplő számjegyeket ragasztotta át szigetelőszalaggal, majd az így meghamisított forgalmi rendszámú autóval 2016 májusában tankolt egy pécsi benzinkúton. A vádlott a töltőállomásról fizetés nélkül távozott, azonban a

biztonsági kamera rögzítette az eseményt.

A nyomozó hatóság ismeretlen tettes ellen kezdte meg az eljárást, azonban részben a gépkocsi rendszáma, részben pedig az elkövető lábán lévő jellegzetes állatfigurát – Bambit – ábrázoló tetoválás alapján sikerült azonosítani a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A férfi azzal, hogy átragasztotta a rendszámtáblán szereplő számjegyeket egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettét valósította meg, amit a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. Emellett a vádlott ellen szabálysértési eljárás is indult, mivel a

töltőállomásnak közel 15 000 Ft kárt okozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában