Baleset

2018.01.15. 10:56

Nem sikerült a takarítás az M6-oson

Több baleset is történt a csúszós utak miatt Baranyában. Többek között az M6-os autópályán, ahol az arra járó autósok arról számoltak be, hogy finoman szólva sem sikerült megtisztítani a sztrádát az ezért felelős Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt-nek.

M.B.

Hétfőn a hajnalban kezdődött, s még délelőtt is tartó kisebb havazás miatt több baleset is történt Baranyában. Pécsett, Kisdeindol környékén egy autó állt keresztbe egy szűk utcában, szerencsére nem történt személyi sérülés.

Az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a megyehatár közelében megcsúszott egy autó, s a szalagkorlátnak ütközött. Komolyabb sérülés szerencsére ennél a balesetnél sem történt, az egyik sávot azonban a helyszínelés idejére lezárták.

Lapunknak több, a sztrádán közlekedő autós is panaszkodott arról, hogy szerintük nem volt kellően hatékony a síkosságmentesítés és a hó eltakarítása. Elmondásuk szerint még délelőtt is a külső sávok latyakosak, a belsők pedig havasak voltak – ez különösen annak ismeretében furcsa, hogy az előrejelzések ismeretében számítani lehetett a havazásra.

Ugyancsak elmondták azt is, hogy a sztráda tolnai szakaszán az útviszonyok már sokkal jobbak voltak.

A Országos Közutak Kezelési Szabályzatnak megfelelően egyébként az észleléstől számítva fél órán belül meg kell kezdeni a sztrádákon a síkosság elleni védekezést, amit átlagos téli időjárás mellett 2 – 4 óra alatt kell befejezni.

Ezzel kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük a sztráda fenntartóját, a Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt-t, amint megérkeznek a válaszaik, frissítjük írásunkat.

A különféle utakon a hóeltakarítási munkákat nem egyszerre, hanem a már említett szabályzatnak megfelelően először az autópályákon, autóutakon, majd a főutakon, utána a forgalmasabb mellékutakon, végül az alacsonyabb úthálózati szereppel rendelkező bekötőutakon végzi el a közutak kezelője.

A megyében összesen 1 629 km-nyi úthálózatot gondoz a közútkezelő társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában