krimi

2018.05.07. 07:00

Fel akarta akasztani magát, majd fejszével támadt a mentősökre egy öngyilkosjelölt

A héten is folytatódnak a furcsábbnál furcsább ügyek tárgyalásai a megyei bíróságokon, közül szemezgettünk ki néhányat. Az egyik különös azé az öngyilkosjelölt férfié, aki miután sikertelenül próbált meg véget vetni életének, a kiérkező mentősökre támadt. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat.

HLB

Mohácson kezdődik kedden az életét megunó, önkéntes halálraítélt pere. A vádirat szerint a fiatal férfi tavaly októberben akarta felakasztani magát a lakásában, ám a művelet nem sikerült, családtagjai kihívták a mentőt.

Az életmentő szakemberek sejthették, hogy nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a férfi anyja ordibálva hangoztatta, hogy nem engedi elvinni a fiát a kórházba. Közvetlenül ezután a fiatal kirohant a házból, összevissza kiabált, megragadott egy fejszét és azzal fenyegette a megmentésére érkezett három mentőst.

A kényes szituációt a rokonok oldották meg, hátulról lefogták az őrjöngőt és bekísérték a házba. Az ügyészség szerint nem zárható ki, hogy a vádlott – tekintettel az öngyilkossági kísérletre – oxigénhiányos állapotban lehetett, amely tudatzavart és átmeneti kóros elmeállapotot eredményezett.

Hétfőn kezdődik Pécsen annak az autószerelőnek a pere, akit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolnak. A szaki ugyanis nem megfelelően végezte feladatát, amikor egy autótulajdonos kocsijára rosszul szerelte fel a nyári gumikat a gumicsere során: nagyobb méretű abroncsokat rakott a korábbiak helyére, ráadásul nem rögzítette kellően a csavarokat sem.

Az autós két kilométerre a telephelytől szembesült azzal, hogy kiesett a bal első kereke, mert mind a négy anya kicsavarodott. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt komolyabb baleset.

Szintén hétfőn, szintén Pécsen kezdődik annak a nőnek és élettársának az ügye, akik nem megfelelő körülmények között nevelték az asszony korábbi kapcsolatából származó kisfiút. Az új élettárs rendszeresen gúnyolta, bántalmazta, ütlegelte a gyermeket. Az óvodában is észlelték a nevelők a kisfiú torkán látható ujjnyomokat, amik fojtogatásból származtak, de volt, hogy a fogát is kiverte az elvetemült férfi... A gyereket végül vér szerinti apjánál helyezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában