kisvaszari család

2018.06.10. 23:27

Dombóvári tragédia: „ez a család nem tönkrement, hanem megszűnt”

Szinte egész családját elvesztette a tragikus dombóvári baleset túlélője. Felelőst keres. Nyilatkozott a Teol.hu-nak az egyetlen túlélő baranyai asszony.

forrás: teol.hu

Amint arról beszámoltunk, egy kisvaszari család utazott abban az autóban, amelyre egy 40 méteres fa dőlt a Tolna megyei Dombóváron péntek éjszaka a viharban.

Felfoghatatlan, hogy mit érezhet az az asszony, aki 43 éves férjét, 17 éves lányát, 19 éves menyét és öt hónapos unokáját vesztette el. Egy pillanat műve volt a tragédia, hazafelé indultak a kórházból, amelynek ügyeletére korábban a menyét vitték be. A becsapódást érzékelte, nem látta mi történik, a fa összenyomta az autót. Éva zúzódásokat szenvedett el, majd saját felelősségére hagyta el a kórházat – olvasható a Teol.hu-n.

Mérhetetlen gyászában a felelőst szeretné megtalálni, mert ennek a tragédiának nem lett volna szabad megtörténnie. Pénteken még hatan éltek együtt kisvaszari otthonukban, másnapra ketten maradtak. Azt mondja, ez a család nem tönkrement, hanem megszűnt. Fiáért is retteg, a 20 éves fiatal is apját, testvérét, párját, gyermekét vesztette.

Jelenleg sógornője ad nekik menedéket, képtelenek visszamenni otthonukba, ahol szeretteik holmijai vannak mindenhol. Éva elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha is újra ott tudna élni, ahol minden rájuk emlékezteti.

Hangsúlyozta, addig megy, amíg nem találja meg azokat, akiknek a gondatlansága miatt ez megtörténhetett, és nem vonják őket felelősségre, nem nézhet a szemükbe. Ha kell, perel. A dombóvári önkormányzatot is okolják, mert úgy tudják, többen jelezték már a hivatal felé, hogy életveszélyesek azok a fák. A terület viszont nem a város tulajdonában van.

A család szűkösen élt, elsősorban az asszony férjére támaszkodtak, aki rengeteget dolgozott. A rokonság számára a temetés költségeinek előteremtése is nagy gondot jelentett volna. Ebben támogatja őket a kisvaszari önkormányzat, amely információink szerint átvállalta ezt a terhet. Ugyanakkor minden segítség elkél, a jogi tanács éppúgy, ahogy az anyagi támogatás (ezt a következő számlaszámon lehet megtenni: 11773315-01252066), hogy folytatni tudják az életüket, noha az még elképzelhetetlen, hogy szeretteik nélkül ez hogyan lesz lehetséges.

A közelebbi családtagok, a távolabbi hozzátartozók, barátok mellett az egész falu lakói döbbenten állnak a történtek előtt.

Dombóvár nyilatkozata

Dombóvár részéről Szabó Loránd polgármester közölte, egyeztettek a kisvaszari önkormányzattal, és a város segítségét ajánlja fel a családnak, együttérzésből, annak ellenére, hogy nincs felelősségük a bekövetkezett tragédiában, a fa nem önkormányzati, hanem állami tulajdonú és kezelésű területen állt. Ha hozzájuk érkezik megkeresés ilyen területekkel kapcsolatban, csak annyit tehetnek, hogy jelzik, ki az illetékes, kihez kell fordulni. Hozzátette, nem állítják, hogy az állam hibázott, szakértői vizsgálat hivatott kideríteni, volt-e bárkinek mulasztása. Jelenleg ő úgy látja, hogy ez egy kivédhetetlen tragédia volt, amely mélyen megrendítette őket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában