krimi

2018.06.18. 07:00

Előbb bringát lopott, majd megkéselt egy biztonsági őrt egy osztrák férfi

A megye járásbíróságain ismét több különleges ügyet tárgyalnak a héten, köztük érdekes egy korlátozottan beszámítható osztrák férfi ügye, akit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolnak. Jó néhány büntetőper pedig a következő állomásához érkezik.

HLB

A hazánkban élő osztrák férfi a vádirat szerint tavaly az egyik novemberi napon a harkányi piacon italozott, majd úgy döntött, hogy elköt egy kerékpárt, hogy hazajusson. Út közben megállt egy közeli napelemparkban biztonsági őrként dolgozó férfi lakókocsijánál, ahol a házigazdával együtt folytatta a vedelést.

Egy idő után azonban az őr már nem kívánt több alkoholt, bement a lakókocsiba, ahová követte a már kellően pityókás osztrák. Az őr felszólította, hogy hagyja el a kocsit, ám a vádlott ekkor előkapott egy tíz centiméter pengehosszúságú kést. A házigazda megragadta a támadó mindkét kezét, hogy megpróbálja kitolni a helyiségből, ám a dulakodás során a gyanúsított egy alkalommal hasba szúrta az őrt, aki a földre rogyott, a részeg osztrák ekkor még többször is megrúgta. Az áldozat nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett.

Szintén szerdán folytatódik annak a férfinek az ügye, aki súlyos testi sértés miatt ítélhetnek el. A vád szerint a férfi szóváltásba keveredett egy nővel egy komlói parkolóban, aki lefényképezte a szabálytalanul parkoló férfi autóját. A feldühödött „úriember” erre pofon vágta a nőt, aki ráesett a járda padkájára, így súlyos borda- és csigolyatöréseket szenvedett.

Ám még nincs vége a sztorinak, a tettlegességet látva a sértett nő édesapja kiszállt a kocsijukból, és kérdőre vonta az elkövetőt. Az fenyegetően elindult a járóbottal közlekedő apa felé, aki védekezés gyanánt maga elé tartotta botját. A vádlott azonban kikapta a kezéből és elhajította az eszközt, majd távozott a helyszínről.

Folytatódik annak a férfinek a büntetőpere is, aki elvette egy kislány fagyiját, majd nem sokkal később száradó ruhákat lopott el egy ruhakötélről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában