vegyi anyag

2018.09.11. 19:24

Kifolyt sav miatt kellett lezárni egy utcát Siklóson

Egy mezőgazdasági vontatóból folyt ki a salétromsav, ezért a rendőrök és a katasztrófavédelem szakemberei is a helyszínre érkeztek.

dg

Kedden este Siklóson egy traktorból folyt ki 10 százalékos salétromsav mintegy 200-300 méteres szakaszon 10 centiméter szélességben a Rákóczi utcában. Mint Sárkány Sándortól, a katasztrófavédelem sajtószóvivőjétől megtudtuk, a veszélyes anyag miatt a pécsi mobil labor is a helyszínre érkezett, és a szakemberek megtették a szükséges lépéseket. Bár veszélyes anyagról van szó, de mivel 10 százalékos hígításban folyt ki, ezért különösebb problémát nem okozott. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt. A város hivatásos tűzoltói oltott mésszel semlegesítették a vegyi anyagot, és vízsugárral lemossák az úttestet.

Mint Takátsy Zoltántól, a rendőrség sajtószóvivőjétől megtudtuk, szándákosság nem merült fel, a de a helyszínen teljes útlezárást kellett elrendelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában