krimi

2018.11.12. 07:00

Börtönben ült, mégis ötvenöt embert húzott le egy rab

Üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt ül a vádlottak padján az a férfi, akinek ügyében csütörtökön tartanak előkészítő ülést a Siklósi Járásbíróságon. A csaló hónapokon keresztül verte át telefonon áldozatait, akiktől összesen kétmillió forintot csikart ki.

HLB

A vádirat szerint a férfi börtönbüntetését töltötte, amikor valamilyen módon szert tett egy SIM-kártyára és a telefonra. Megegyezett rabtársaival, hogy az általuk használt mobilszámokra ellenérték fejében egyenlegfeltöltéseket végez. A vádlott két éve négy hónapon keresztül számára ismeretlen embereket hívott fel, hogy különféle nyeremények ígéretével pénzt csaljon ki tőlük.

A hívások során a vádlott egy telefontársaság dolgozójának adta ki magát, az áldozatoknak pedig azt hazudta, hogy egy nyereményjáték során sorsolták ki a telefonszámukat. Az általában 150 ezer forintban megjelölt, de nem létező nyeremény átvételének feltételéül azt kérte, hogy minél hamarabb utaljanak át pénzt a bankkártyájukkal, követbe az utasításait.

Így sikerült ötvenöt embert átvernie és szert tennie közel kétmillió forintra, ami a saját és rabtársai telefonegyenlegére vándorolt. A többi fogolytól pénzt vagy csomagot kapott sikeres akciói után. Szerencsére huszonnégy esetben nem sikerült megtévesztenie áldozatait.

Kedden tartanak tárgyalást Pécsen annak a férfinak a perében, aki sósavval öntötte le lakótársát – és egyben házigazdáját – Mohácson. Szerencsére az áldozat túlélte a nem mindennapi támadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában