krimi

2018.11.05. 07:00

Fiatal lányok verték és zaklatták kiskorú társaikat Szigetváron

A héten sem áll meg az élet Baranya bíróságain, több ügyben is folytatódnak a tárgyalások. Szerdán állnak a bíróság elé azok a fiatalkorú lányok, akik több társukat is inzultáltak egy szigetvári gyermekotthonban.

HLB

A kifosztással is vádolt agresszív lányok több hónapon keresztül több kiskorúval szemben léptek fel erőszakosan, bántalmazták őket a nevelők, illetve pszichológus jelenlétében is.

Az egyik későbbi sértettel az egyik közösségi oldalon keveredtek vitába, majd megbeszélték, hogy a város pályaudvarán találkoznak. Rátámadtak a gyanútlan áldozatra, ráncigálni kezdték a haját, majd pofon vágták és térddel hasba is rúgták. Ezután táskájából elvették parfümjét és sminkkészletét. A kifosztás során 4000 forintnyi értéket raboltak el tőle, emellett a bántalmazás során könnyű sérüléseket is szenvedett.

Komlón folytatódik szerdán annak a pécsváradi férfinek a pere, akit a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével vádolnak. A vádlott vegyes tüzelésű kazánjában szénnel és fával is tüzelt, de az ingatlanán felhalmozott gumiabroncsokat, műanyag PET-palackokat, fűrészport is rendszeresen elégetett. Bár a szomszédok többször kérték, hogy ne szennyezze a környezetet, hiszen zavarta őket a kéményből felszálló sűrű, fekete füst és annak bűze, nem hagyta abba az egészségkárosító tevékenységet.

A kéményből vett korommintából a szakértők megállapították, hogy a tüzelésből származó vegyületek izgatják a nyálkahártyát, folyamatos belégzésük egészségügyi károsodással járhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában