krimi

2018.11.19. 17:05

Halálra vertek otthonában egy idős nyugdíjas férfit

Egyszer már felmentették a gyilkosság vádja alól azt a tolnai férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy megölt egy tolnai kistelepülésen egy 74 éves férfit. A másodfokon a Pécsi Ítélőtábla ezt a ítéletet megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú bíróságot új eljárásra kötelezte. Idén májusban a Szekszárdi Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottat és tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik szerdán.

Zs. J.

A harmincéves férfit gyermekkora óta ismerte az idős férfi, akinek a ház körüli munkában sokszor segített. A végzetes napon, 2014. december 16-án, a fiatalember a helyi kocsmában italozott és onnan este kilenc óra körül távozott. Ekkor vette észre, hogy az idős férfi házának verandaajtaja tárva-nyitva van és fény szűrődik ki. Átmászott a kerítésen, és bement a házba.

Az idős férfi megijedt tőle, kiabálni kezdett, ezért a vádlott két kézzel meglökte őt. A sértett ettől az ágyra esett. Ezután a vádlott egy hét-nyolc centiméteres fém tárggyal ütlegelni kezdte. A bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor látta, hogy a sértett már nem is mozdul.

A súlyos bántalmazás következtében az idős férfi számos töréses és heveny vérzéssel járó sérülést szenvedett el, bekövetkezett halálának közvetlen oka vérzéses, traumás sokk volt.

A cselekmény elkövetése után a fiatalember hazament és az elkövetéskor használt ruháját – a cipőjén kívül – a kazánházban elégette. Az idős férfi holttestét másnap délelőtt fedezték fel.

Nőre támadt

A Pécsi Járásbíróságon tárgyalják kedden annak a komlói férfinak az ügyét, aki megpróbált kirabolni egy nőt Pécsen idén január elsején. A vádlott az éjszakai órákban egy buszmegállótól követni kezdte a nőt, aki megpróbálta őt lerázni, majd egy ház előtt rákérdezett, hogy miért követi őt. Erre a vádlott szó nélkül nagy erővel mellkason ütötte, majd hajánál fogva földre húzta. Többször megütötte és megpróbálta elvenni táskáját. A férfit autósok zavarták meg, ezért elfutott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában