krimi

2019.02.01. 11:30

Az ügyész szerint orosz rulettet játszott a gyilkos sofőr

Öltönyben, megbánó arccal érkezett a Pécsi Járásbíróságra szerdán ügyvédjével D. Dávid, aki másfél éve halálos közúti balesetet okozott Pécsen, a Hungária és a Petőfi utca kereszteződésében.

Zsigmond József

Dávid hatéves korától rendszeresen és versenyszerűen sportolt, majd húszévesen ezt abbahagyta, ami jelentős változást okozott életében. Alkoholhoz nyúlt, abban kereste a megoldást. Így történt ez a végzetes napon is. 2017. június 28-án otthon italozott, majd este hat óra után hirtelen úgy döntött, meglátogatja barátnőjét. Kocsiba ült, rálépett a gázpedálra, és nagy sebességgel (88–90 kilométer/óra) érkezett a kereszteződésbe.

A piros jelzés ellenére tovább haladt. A Petőfi utcából ekkor hajtott ki egy szabályosan közlekedő Fiat személyautó. A két kocsi összeütközött, a Fiat megpördült, kidöntött egy jelzőlámpát, majd fejtetőre állt és így csúszott tovább. Nekiütközött egy ház falának, és egy gyalogost is elsodort. A balesetben a szabályosan közlekedő autós olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, a gyalogosnak maradandó egészségkárosodása keletkezett.

Az ügyész a perbeszédében megemlítette, hogy a vádlott orosz rulettet játszott, mikor piros jelzés ellenére behajtott a kereszteződésbe.

– Sajnálom, bánom amit okoztam. A család felé sajnálatomat, és elnézésemet kell kifejezni. Vállalom a következményeket – mondta az utolsó szó jogán Dávid.

A bíróság a 38 éves férfit öt év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és hét évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ügyész, a védő és a vádlott három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

Kezelésre jár

A védő közölte, hogy Dávid a baleset után pszichológushoz, pszichiáterhez járt. Az egyszemélyes terápia nem vált be, ezért 2018 májusában önként ment egy bentlakásos terápiás kezelésre. Az ügyvéd szerint ez olyan emberi értéket fejleszt, ami nagy valószínűséggel eddig hiányzott Dávidból. Együttérzés, jóindulat, másokra gondolás, jogok tiszteletben tartása. Védence tisztában volt azzal, hogy végrehajtandó szabadságvesztéssel jár amit tett, de számára ez is terápia lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában