Rájuk lőtt

2019.02.19. 20:00

Két év négy hónapra ítélték a parkolóőrökre támadó férfit

Előkészítő ülést tartott tegnap a Pécsi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki tavaly márciusában rálőtt három parkolóőrre Pécsen.

Zs. J.

Vezetőszáron, csuklóján bilinccsel kísérték be a tárgyalóterembe a vádlottat a büntetés-végrehajtási őrök. A bíró megkérdezte tőlük, a pénteki fővárosi fogolyszökés és az utcai lövöldözés után, hogy meglazítják-e, vagy esetleg leveszik a férfiról a bilincset. Hozzátette, akkor az őrök vállalják a felelősséget, ha esetleg a vádlott távozna a teremből. Erre közölték, hogy inkább rajtahagyják.

Az ügyész ezután felolvasta a vádiratot. A férfi 2018. március 22-én délután a Lánc utcai élelmiszerbolt közelében leparkolt a Mercedesz típusú kocsijával. Parkolójegyet nem váltott, így ment be a közeli élelmiszerboltba. A vásárlás végeztével észrevette, hogy egy parkolóőr nő a kocsiját fényképezi. Gyorsan odasietett.

„Mi a k...a anyádat csinálsz. Takarodj el az autómtól”, kiabálta és további trágár kifejezésekkel illette. Azt is mondta, hogy szétveri a fejét, elvágja a torkát. A parkolóőr közben telefonos kapcsolatban volt párjával, aki szintén parkolóőrként tevékenykedett, így mindent hallott. Gyorsan kocsiba ült, és a helyszínre sietett. Ahogy megérkezett közölték a férfival, hogy a bírságolás még nem fejeződött be, így ha jegyet vesz, akkor eltekintenek a büntetéstől. Közben egy harmadik parkolóőr is a helyszínre érkezett.

A mérges férfi lassan megnyugodni látszott. A parkolóautomatához ment, és jegyet vett. Ahogy visszatért, a cédulát a parkolóőrök lábai elé hajította. Ezt ők azon nyomban szóvá tették, mire a vádlott az egyik parkolóőr nőt bal kézzel, nagy erővel megsuhintotta. A hölgy az ütés erejétől a földre esett. A nőt mellette álló társai segítették fel a földről. Közben a férfi a kocsijából elővett egy gáz- és riasztópisztolyt, és célzott lövést adott le a parkolóőrökre. Az egyiket a felkarján, a másikat az alkarján sebesítette meg, míg a harmadikat kétszer hátba lőtte.

Kiderült, a férfi többször állt már bíróság előtt garázdaság vétsége miatt. A bíró a férfit két év négy hónap börtönbüntetésre ítélete, ám a határozat nem jogerős, ugyanis az ügyész súlyosbításért, a védő és a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában