Ítélet

2019.04.28. 10:20

Pénzbüntetés járt a sokkolós támadásért

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a 2019. április 26. napján megtartott nyilvános ülésen a Szigetvári Járásbíróság tavaly december 5-én kihirdetett elsőfokú ítéletét – mellyel R.R. vádlottat garázdaság és testi sértés vétsége miatt 180.000,- forint pénzbüntetésre ítélte – lényegében helybenhagyta.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a fiatal vádlott nő a cselekmény elkövetésekor haragudott a sértett nőre, aki korábban az édesapjával folytatott viszonyt – írta közleményében a Pécsi Törvényszék.

A vádlott 2016. augusztus 16-án az esti órákban kocsijával ment el egy baranyai faluba, ahol a templomnál leparkolva megvárta, amíg a sértett a buszmegállóban leszállt az autóbuszról. Ezt követően kiszállt a gépkocsijából, a sértett felé lépett, felszólította, hogy álljon meg, de a sértett ezt nem tette.

A vádlott ezt követően utána futott, és amikor utolérte, elkapta a sértett haját és a kezében lévő sokkolót két alkalommal a sértett mellkasához érintve, elektromos árammal sokkolta őt, aki ettől a földre esett. A vádlott a földön fekvő sértett tarkóját három alkalommal megrúgta, majd visszaült az autójába és elhagyta a helyszínt. A bántalmazott a koponyazúzódást, valamint könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ítélet jogerős.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában