Csalás

2019.04.05. 16:50

Visszaélt egy nő személyes adataival, majd hamis munkáltatói igazolással vett fel hitelt egy pécsi páros

A Pécsi Járásbíróság  április 5-én elrendelte egy pécsi nő és egy fiatal férfi előzetes letartóztatását közokirat-hamisítás bűntette és csalás vétsége alapos gyanúja miatt.

bama.hu (Forrás: Pécsi Törvényszék

Forrás: Shutterstock

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi egy telefontársaság weboldaláról, egy nő személyes adataival visszaélve nagy értékű, 193.600 forintos mobiltelefont rendelt meg, melyet a gyanúsított nő vett át 2019. április 4-én annak a nőnek a személyi igazolványát felhasználva, akinek adataival megrendelte a férfi a telefont.

A gyanúsított férfi és élettársa, 2018. október 1-jén, egy bankfiókban a férfi által készített hamis bélyegző felhasználásával kitöltött munkáltatói igazolás benyújtásával 500.000 – 500.000 forint hitelt vett fel, melyből semmit sem fizettek vissza. A hitelek 2019. január 29-én végtörlesztéssel zárultak, majd a gyanúsított és élettársa szintén hamis munkáltatói igazolás felhasználásával 1.487.396 és 1.471.975 forint hitelt vettek fel. Ez ügyben csalás bűntettének elkövetése miatt gyanúsításuk –a szükséges adatok beérkezését követően – fog megtörténni.

A gyanúsított nő és a férfi is többszörösen büntetett előéletűek, a bűncselekményeket részben felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje, részben bűnügyi felügyelet, részben más büntetőeljárás hatálya alatt követték el. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén elszöknének, elrejtőznének, a sértettek befolyásolásával vagy egyéb módon a bizonyítást igyekeznének meghiúsítani, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követnének el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában