veszély

2019.06.21. 20:12

Több tucatnyi fesztiválozó lett rosszul Orfűn

Információink szerint több tucatnyi fesztiválozó került kórházba amiatt, hogy ittak az orfűi nagyparkolóban található kútból. A FOO szervezői figyelmeztetik a vendégeket, hogy ne igyanak a nem ivóvizet adó kútból, viszont a fesztiválnak helyet adó kemping ivóvízével semmi gond nincs.

bama.hu

Forrás: pixabay.com

„Ne igyatok a nagy parkolónál található Turista-forrásból (más néven Csokonai Sándor kút), annak vize nem ivóvíz! Tegnap az erre figyelmeztető táblát valaki eltávolította, a helyszínt ezért tegnap este óta őriztetjük, a táblát pótoltuk. Ha ittál a kút vizéből és panaszaid vannak, jelentkezz a fesztivál mentőszolgálatánál a térképen jelzett ponton. FONTOS! A KEMPING IVÓVÍZÉVEL SEMMI GOND NINCSEN, továbbra is minden csapunkból iható víz folyik!” – áll a Fishing on Orfű (FOO) szervezői által közzétett tájékoztatásban.

A szervezők figyelmeztetésére sajnos szükség van, hiszen információink szerint legalább harminc fesztiválozó lefetyelt a kútból, aminek eredményeként a pécsi sürgősségi osztályra kerültek.

Amint azt a forrásból kortyoló egyik fiatal portálunknak elmondta, hasmenés, hányás és láz döntötte le őket a lábukról.

FRISSÍTÉS:

Járványügyi vizsgálat indult, mert sok fesztiválozó rosszul lett Orfűn

 

Járványügyi vizsgálatot folytat a Baranya Megyei Kormányhivatal, mert az elmúlt napokban sokan rosszul lettek az orfűi Fishing on Orfű fesztiválon egy feltehetően szennyezett vizű forrás vize miatt – tájékoztatta az intézmény szombaton az MTI-t. A kormányhivatal a vizsgálat eredményét követően ad majd részletesebb tájékoztatást a megbetegedések okáról. Egyedi Péter, a fesztivál sajtófelelőse az MTI érdeklődésére azt mondta: feltételezhetően egy, a rendezvény közelében található forrás vízéből ittak azok a fesztiválozók, akik később hányásos, hasmenéses tünetekre panaszkodtak. Mint mondta, a forrás nem a fesztivál területéhez tartozik, de a szervezők már segítenek őrzésében, hogy elkerüljék a további megbetegedéseket. Hozzátette: az összesen 80-90 eset nagyobb része csütörtökön történt, pénteken már csak mintegy húsz embernél jelentkeztek a tünetek. Mióta őrzik a forrást, nincs tudomásuk újabb megbetegedésről, sokan pedig már meg is gyógyultak – tette hozzá. Elmondta: a fesztivál hátralévő időszakában folyamatosan felhívják a látogatók figyelmét a fokozott higiéniára. Füziné Kajdy Zita (független), Orfű polgármestere az MTI-nek azt mondta, a helyi aquapark parkolójában lévő forráson általában tábla hívja fel a figyelmet arra, hogy vize nem alkalmas emberi fogyasztásra, azonban a tábla az elmúlt napokban eltűnhetett róla.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában