Csak a szokásos

2019.07.18. 18:40

A száguldozók miatt történik a legtöbb baleset

A legjellemzőbb baleseti ok – az elsőbbség meg nem adása mellett – még mindig a sebesség nem megfelelő alkalmazása.

Zs. J.

Új eszközparkkal harcol a rendőrség a gyorshajtók és az ittas vezetők ellen.

Mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében megemlítette: kilenc könnyű, és a három súlyos sérüléssel végződő baleset során összesen tizennyolc személy sérült meg, egy baleset esetében az ittasság gyanúja is felmerült.

A rendőrség közleményében kiemelte, hogy a legjellemzőbb baleseti ok – az elsőbbség meg nem adása mellett – még mindig a sebesség nem megfelelő alkalmazása. Ezért felhívták az autósok figyelmét arra, hogy a gyorshajtó járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik.

Emiatt a rendőrség a sebességtúllépések és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében rendszeres sebesség-ellenőrzést végez a megye közútjain, így a közlekedők a jövőben is számíthatnak ellen­őrzésekre.

A fokozott ellenőrzés maximálisan indokolt: mint lapunk megírta, a múlt hét végén a Martonfa–Mecseknádasd közti, alig több mint tizenöt kilométeres szakaszon öt helyszínen is mértek a rendőrök, majd kissé távolabb félre is állították a száguldozó autósokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában