Pécs

2019.08.10. 09:07

Indítványozták a pécsi trafikrabló letartóztatását

A Pécsi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki csütörtök hajnalban egy gázriasztófegyverrel rabolt ki egy dohányboltot Pécsett.

A férfi az arcát egy kendővel eltakarva ment be a dohányboltba, ahol fegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladótól. Miután a nő átadta neki a pénzt, a férfi elmenekült.

Az elkövetőt a rendőrök rövid időn belül elfogták, és gyanúsítottként kihallgatták. Mivel fennáll annak a veszélye, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén elszökne, elrejtőzne, illetve újabb bűncselekményt követne el, ezért a Pécsi Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság rendelje el a terhelt letartóztatását. Az ügyészi indítványról a Pécsi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon dönt majd.

FRISSÍTÉS

A Pécsi Törvényszék sajtóközleménye:

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított fiatal férfi augusztus 8. napján 4 óra körüli időben arcát egy kendővel eltakarva bement egy Pécsett található Nemzeti Dohányboltba, majd gázriasztó fegyvert fogott az eladóra és készpénzt követelt tőle. Az eladó többször visszautasította a követelés teljesítését, azonban miután a gyanúsított követelésével nem hagyott fel, az eladó végül a gyanúsított által a pult elé dobott nyitott táskába tette a műszak első felében keletkezett körülbelül 200-250 ezer forint összegű bevételt.

A gyanúsított ezt követően távozott a trafikból és egy ismerőse közeli lakásába ment, ahol a nyomozó hatóság a gyanúsítottat elfogta. A lakásban tartott kutatás során lefoglalásra került az eltulajdonított bevételből 208.500 forint, illetőleg az elkövetés során használt kendő és gázriasztó fegyver is.

A bíróság szükségesnek találta a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne és alaposan lehet tartani attól is, hogy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzést valamennyi érintett tudomásul vette, így az végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában