tütüke-díj

2019.10.13. 07:57

Kiszűrte a finn módszer a beitalozott komlói sofőrt

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki ittasan vezette autóját Komlón.

police.hu

Forrás: shutterstock

Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Komlói Rendőrkapitányság egy 53 éves pécsi férfi ellen. A férfit 2019. június 19-én délelőtt Komló belterületén, egy finn módszeres akció keretében állították meg a rendőrök. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre. A rendőrök a férfit kihallgatták gyanúsítottként, amely során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely a szeszesital-fogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére.

Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Figyeljünk egymásra, a balesetek megelőzhetők!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában