krimi

2019.11.19. 07:00

Felgyújtotta volt szerelme házát egy féltékeny férfi

Közveszélyokozás miatt tartanak előkészítő ülést szerdán a Pécsi Járásbíróságon annak a férfinak a büntetőperében, aki nem bírta elviselni, hogy élettársa elhagyta.

HLB

A vádirat szerint az elhagyott társ sokszor felkereste volt szerelmét annak társasházi lakása előtt, és többször is megfenyegette. A legutolsó alkalommal az asszony elküldte (talán melegebb éghajlatra). A férfi természetesen ezt nem vette jó néven, olyannyira, hogy benzint vásárolt egy tízliteres kannába, s elhatározta, hogy felgyújtja a nő lakását.

Így is próbált cselekedni: megvárta, amíg besötétedik, s gyalog visszament a házhoz – igaz, már csak egy liter benzinnel megtöltött palackkal a kezében. Nem gondolkodott sokat: betörte a lépcsőház bejárati ajtajának üvegét, lelocsolta az ajtót, majd öngyújtóval meggyújtotta. Ezután angolosan távozott a helyszínről.

Az ajtó természetesen lángra kapott, a társasház folyosóján – ahol gyúlékony anyagokat tároltak és egy gázvezeték is húzódott – sűrű füst keletkezett. Az egyik lakó kibújt lakása ablakán és lemászott az udvarra, majd több lakótársával közösen oltották el a tüzet, miközben értesítették a hatóságokat.

Ugyan személyi sérülés szerencsére nem történt, ám a rongálással 246 ezer forint anyagi kár keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában