bírósági előzetes

2019.11.04. 07:00

Kutyaviadal miatt állnak a bíró elé – ezt tárgyalják a héten

Zs. J.

Tiltott kutyaviadal miatt áll a Mohácsi Járásbíróság elé kedden az a három férfi, akiket a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogtak el tavaly nyáron. A két ebtulajdonos – egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási férfi –, valamint egy 45 éves őcsényi férfi, aki a viadalon bírói feladatokat látott el, előzetesen megállapodtak abban, hogy egy mohácsi vágóhídon kutyaviadalt rendeznek 2018. július 22-én.

A helyszínre a három férfi és ismerősei hat óra után érkeztek. A viadal helyszínén az ajtónyílást, illetve annak egy részét fadeszkákkal zárták le, és a nézők e mögött foglaltak helyett. A két staffordshire terriert a kutyatulajdonosok folyamatosan hergelték, uszították, hogy egymással verekedjenek, harcoljanak. A felhergelt kutyák egymást testszerte harapdálták, több vérzéssel járó sérülést okoztak egymásnak, ennek következtében a helyiség a kutyák vérétől szennyeződött be. A bíró folyamatosan az állatok mellett tartózkodott, és a végén ő döntött arról, hogy melyik kutya kerül ki győztesen.

A vádirat szerint a első- és másodrendű vádlottak a kutyákat indokolatlanul bántalmazták, verekedésre uszították, a harmadik férfi pedig akkor sem vetett véget a kutyaviadalnak, amikor az ebek közel fél órányi harc után egymást véresre marcangolták. Az ebeknek több sérülése is keletkezett, azokat a helyszínre érkező állatorvos látta el, majd intézkedtek a két állat biztonságos elhelyezéséről.

A TEK-esek röviddel hét óra után érkeztek a vágóhídra. A helyszínen négy férfinak a kezén kattant a bilincs, és a rendőrök további hat férfit és egy nőt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A rendőrök a viadal résztvevői közül végül három férfit gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével, a két kutyatulajdonost, valamint a bírói feladatokat ellátó férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában