Tanácsok

2019.12.15. 18:25

Megnehezíthetjük a zsebtolvajok munkáját

Az ünnepeket megelőző bevásárlások idején elsősorban a nagy tömegeket vonzó bevásárlóközpontokban, vásárcsarnokokban, piacokon, pályaudvarokon, zsúfolt tömegközlekedési eszközön kell leginkább körültekintőnek, figyelmesnek lenni, hívta fel a figyelmet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Zsigmond József

Vásárláskor sokan könnyen megfeledkeznek értékeik védelméről.

Ilyenkor gyakoribbak a pulton, padon, egyéb helyeken felejtett pénztárcákra, készpénzre, telefonokra elkövetett alkalmi lopások, illetve a nyitva felejtett parkoló gépjárművekből is több esetben tulajdonítanak el értékeket. Ha valaki bűncselekmény áldozata lesz, mindenképpen értesítse a 112-es segélyhívó számot, vagy tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon, akár e-mailben is.

A rendőrség egy-két jótanácsot adott. Ha buszra, vonatra szállunk, ügyeljünk táskáinkra, csomagjainkra, azokat ne bízzuk ismeretlenre. Ne tartsunk pénzt nadrágunk hátsó zsebében, a bevásárlókosár tetején. A vállra akasztható táskát a boltokban mindig tartsuk szorosan a testünk előtt, vagy a hónunk alatt, így észrevétlenül senki nem nyúlhat bele. A vásárlás után figyeljünk pénztárcánkra, azokat véletlenül se hagyjuk a pulton. A bevásárláshoz csak annyi készpénzt vigyünk magunkkal, amennyire előreláthatólag aznap szükségünk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában