BARANYA MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

2019.12.17. 09:11

Vádat emeltek a gázriasztófegyveres trafikrabló ellen

A Pécsi Járási Ügyészség fegyveres rablás miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki augusztusban gázriasztófegyverrel rabolt ki egy dohányboltot Pécsett.

Fotó: Dr. Kutas Tamás

A vádirat szerint a férfi az arcát egy kendővel eltakarva ment be a dohányboltba, ahol fegyvert fogott az eladónőre, és a bevételt követelte tőle. A nő többször visszautasította a követelés teljesítését, azonban a fenyegetés hatására mégis átadott a vádlottnak közel 250.000 forint készpénzt.

 

A férfi ekkor felszólította a nőt, hogy 10 percig még maradjon az üzletben, majd a pénzt tartalmazó táskával távozott a dohányboltból, és ismerőse lakására ment. A rendőrök itt fogták el a férfit röviddel az elkövetés után. Az intézkedés során a rendőrök az elrabolt pénz jelentős részét megtalálták, így a bűncselekménnyel okozott kár nagyrészt megtérült.

Az eljárás kezdete óta letartóztatásban lévő vádlott cselekménye fegyveresen elkövetett rablásnak minősül, amit 5-10 évig tartó szabadságvesztéssel fenyeget a törvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában