krimi

2020.01.20. 07:00

Idős embereket vertek át sorban

Több idős embert vert át két baranyai férfi, akinek ügyét ma kezdik tárgyalni a Komlói Járásbíróságon.

Forrás: Shutterstock

A két férfi unokatestvérek, és már korábban is elkövettek hasonló bűntetteket. Az áldozatokat úgy választották ki, hogy egy gépkocsival rendelkező ismerősüket kérték meg arra, hogy őket baranyai kis falvakba szállítsák, majd útközben kiválasztották azokat a családi házakat, melyek öregebb épületnek látszottak. Megnézték azt is, hogy az ablakokon régi függöny legyen, mert úgy vélték, hogy ott idős emberek élnek, akiket életkorukból adódó szellemi, fizikai állapotuk miatt lényegesen könnyebben meg tudnak téveszteni.

A bűnesetek kitervelője minden esetben az elsőrendű vádlott volt, és a másodrendű vádlottal együtt hajtották végre. Volt mikor egyedül, vagy volt olyan, mikor ketten mentek be a házakba, és az E.ON alkalmazottjának adták ki magukat, ezzel megtévesztették az idős embereket, illetve bizalmukba férkőztek és több értékes tárgyat vittek el. Valamennyi helyszínre a másodrendű vádlott sógora szállította őket, de mint a vádiratban írták, azt nem lehetett megállapítani, hogy mi miatt utaztak a falvakba. A két férfi Baranya megye különböző településein, kilenc idős embert vert át, vagy tévesztett meg, nekik összesen csaknem egymillió forint kárt okozott.

Szerdán a Pécsi Járásbíróságon tárgyalják annak a férfinak az ügyét, aki súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt kell majd felelnie. A vádirat szerint a férfi egy pécsi szervizúton találkozott 2018 nyarán volt élettársával, hogy a kapcsolatukból származó tárgyakat egymás részére visszaadják.

Összevitatkoztak, mikor a férfi egy képkerettel megütötte a nőt, majd visszaült a tehergépkocsiba és elindult. A nő utána futott, és az akkor megálló gépkocsivezető oldali ülésénél az ablakon keresztül benyúlva megfogta a jármű kormányát és felszólította a férfit, hogy a járműből szálljon ki. Ő ennek nem tett eleget, azt mondta, hogy „takarodjon onnan” majd teljes gázzal elindult. A nő eközben fogta a kormányt, a jármű mellett futott, majd miután már nem tudta magát tartani, körülbelül két lépcsőháznyi távolság után arccal az aszfaltra esett. A nő koponyaalapi törést, jobboldali kulcscsont törést, zúzódásokat, nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett az eset során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában