tárgyalás

2020.01.21. 15:50

Nem ápolta beteg testvérét egy férfi, négy évre ítélték emberölését

Négy év fogházra ítélte kedden a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki annyira elhanyagolta beteg testvére gondozását, hogy az a kórházba szállítás után elhalálozott.

Zs. J.

Amint arról korábban beszámoltunk, bíróság elé került az testvér, aki gyakorlatilag hagyta meghalni testvérét. Mint a mostani, keddi tárgyaláson elhangzott, a vádlott édesanyjuk halála után lett a beteg testvére gondnoka, aki Down-kórral született és önálló életre képtelen volt. A vádlott mindennap reggel hajnali négykor járt munkába és másodállást vállalt, hogy a megélhetésüket biztosítsa, hiszen nemcsak a testvérét, hanem a lánya megélhetését is biztosítani kellett.

2017 novemberében a vádlott testvére megbetegedett. Hányt, hasmenése volt, de pár nap alatt újra jobban lett. Egy hónapra rá újra előjöttek a tünetek, már vécére sem tudott járni, így a vádlott kénytelen volt bepelenkázni őt, amit egy idő után nem cserélt. Az állapota decemberre annyira rosszabbodott, hörgött, hogy mentőt hívott hozzá.

A kiérkező ápolók olyan elhanyagolt állapotokban találták a beteget ürülék, lárvák, férgek között, hogy kénytelenek voltak lemosni őt és csak ezután szállíthatták a kórházba.

A bíró a tárgyaláson közölte, hogy egy magatehetetlen beteg testvért így elhanyagolni szívszorító és embertelen. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész, védő és a vádlott három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában