balhé

2020.02.04. 15:10

Betuszkolták az exet a kocsiba, hogy hazavigyék, még egy vasvilla is előkerült

A Komlói Járásbíróság a hétfőn megtartott tárgyaláson elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében és társtettesként elkövetett rongálás vétségében, a másodrendű és harmadrendű vádlottakat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében, míg a negyedrendű vádlottat társtettesként elkövetett rongálás vétségében bűnösnek mondta ki, ezért a bíróság az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap börtönre, a másodrendű vádlottat 1 év 8 hónap börtönre, a harmadrendű vádlottat – mint többszörös visszaesőt – 1 év 10 hónap börtönre ítélte, valamint a negyedrendű vádlottat 1 évre próbára bocsátotta. A bíróság az elsőrendű vádlott esetében a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság ítéletében kötelezte az elsőrendű és negyedrendű vádlottakat, hogy a magánfél részére 77.000,- forintot fizessenek meg.

bama.hu (Pécsi Törvényszék)

A bíróság közlése szerint az elsőrendű vádlott férfi házassága 2017. év elején megromlott, felesége februárban elköltözött egy baranyai településen lévő otthonukból egy másik településen élő férfihoz. Az elsőrendű vádlott két gyermekével – köztük a negyedrendű vádlottal – egyedül maradt a családi házban.

Az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy feleségét, annak akarata ellenére is hazaviszi a közös lakásba, ezért a másodrendű és harmadrendű vádlottakkal megállapodott abban, hogy a harmadrendű vádlott gépkocsijával elmennek a feleségéért akkor, amikor a nő hajnalban autóbusszal munkába indul, beültetik az autójukba, így nem találkoznak a férfival, akivel az asszony akkor élt. 2017. június 6. napján, a hajnali 5 óra előtt a harmadrendű vádlott személygépkocsijával a három férfi elment a másik településre. Odaérve észrevették az elsőrendű vádlott feleségét, aki a buszmegállóban állt. A gépkocsival odahajtottak, majd a másodrendű vádlott kiszállt az első ülésről, a nőt a karjánál fogva megragadta és akarata ellenére a gépkocsihoz húzta, majd úgy lökte be az autó hátsó ülésére, hogy a hátul ülő elsőrendű vádlott előre nyúlva behúzta a feleségét a gépkocsiba. Ezután, a hangosan tiltakozó asszonnyal együtt haza indultak.

A másodrendű vádlott egy helyen kiszállt a kocsiból, majd a harmadrendű vezetésével, a gépkocsival az elsőrendű vádlott házához hajtottak. Az elsőrendű vádlott kirángatta feleségét a gépkocsiból, dulakodtak, eközben a nő több SMS üzenetet küldött élettársának azzal, hogy elrabolták. Élettársa ekkor gépkocsival érte indult, közben bejelentést tett a rendőrségen. Amikor a sértett élettársa a házhoz ért, a sértett ki akart hozzá menni, de az elsőrendű vádlott nem engedte. A sértett öklével kitörte a bejárati ajtó üvegét, erre az élettársa a gépkocsival, nagy sebességgel az udvarra hajtott, az őt figyelő elsőrendű és negyedrendű vádlott ekkor egy vasvillát, illetve egy vascsövet kapott fel és ütni kezdték a személygépkocsit. A sértett élettársa ekkor kitolatott az udvarról. Ezt követően megérkeztek a rendőrök. A gépkocsiban 77.000 forint rongálási kár keletkezett.

Az ítélet nem jogerős, a másodrendű vádlott védője, a harmadrendű és negyedrendű vádlottak, valamint védőik fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában