ÉletMentő app

2020.02.17. 12:55

Színpadon élesztették újra az énekest a gödrei fesztiválon

Az Országos Mentőszolgálat közleménye. Töpörtyű fesztiválon, fellépés közben lett rosszul az a 60 év körüli énekes, akihez az ÉletMentő app-on keresztül kérték a mentők segítségét hétvégén Baranya megyében.

Súlyos közúti balesethez riasztották a mohácsi és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat kedden, röviddel egy óra után. A kiérkező egységek a Középmező utcában egy árokba borult személyautót, és rajta egy beton villanyoszlopot találtak. A katasztrófavédelem műveletirányító központja azonnal értesítette az áramszolgáltatót, aki rövid időn belül kiszakaszolta a szolgáltatást a baleset helyszínén. A tűzoltók először a hátsó ajtón keresztül próbálták megközelíteni a járműbe szorult sérültet, de a betonoszlop miatt nem fértek hozzá. Ezt követően feszítő-vágó segítségével megkezdték a villanyoszlop merevítő vasának feldarabolását, így sikerült eltávolítaniuk az oszlop felét, a másik felét pedig kézi erővel emelték le az autóról. Az oszlop eltávolítását követően talpra állították a gépjárművet, majd kivágták a sérültet az összeroncsolódott járműből.

Fotó: illusztráció

A produkciót néző tömegből egy állatorvos és egy szabadnapos komlói mentődolgozó szaladt segítségül a színpadra, akik megvizsgálták a férfit és légzés hiányában azonnal újraélesztésbe kezdtek. Bajtársunk még defibrillátorért is elküldött valakit, amivel kétszer is sikerült sokkolni a rohamkocsi kiérkezéséig. A perceken belül helyszínre érkező mentők még sokáig küzdöttek a művész életéért, végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!

A kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában