felháborító

2020.05.17. 09:15

Brüsszelbe robogtak a csaló spanyolok Pécsről, a bérelt kocsit lenyúlták

Pécsen bérelt mikrobuszt a Brüsszelbe tartó spanyol pár, a kocsit pedig nem hozták vissza.

police.hu

Befejezték a vizsgálatot a pécsi rendőrök annak a párnak az ügyében, aki az egy napra bérelt kisbusszal hazautazott Belgiumba.

Csalás miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy spanyol állampolgárságú pár ellen, aki 2018. augusztus 7-én egy kisbuszt bérelt az egyik pécsi autókölcsönzőtől. A 40 éves nő, valamint 42 éves élettársa a járművet egy napra bérelte ki, azonban a kisbuszt nem vitték vissza annak ellenére sem, hogy arra a bérleti idő lejártát követően telefonon többször ígéretet tettek.

A nyomozók megállapították, hogy ugyan a kisbuszt csak egy napra bérelték, azzal hazautaztak Belgiumba anélkül, hogy erről az autókölcsönzőt tájékoztatták volna. A kisbuszt egyébként azért bérelték, mert a korábban Hollandiában bérelt járművel balesetet szenvedtek, így azzal már nem tudtak tovább közlekedni. Kiderült az is, hogy a balesetben összetört járművet a holland hatóságok körözték, mert azt sem vitték vissza a bérleti idő lejáratát követően. A rendőrök mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekménnyel csaknem 7 millió forint kárt okoztak.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában